Världsstjärnan Avicii, Hello There och The Perfect World i unikt spel-samarbete för att rädda noshörningar – The Perfect World Foundation

Världsstjärnan Avicii, Hello There och The Perfect World i unikt spel-samarbete för att rädda noshörningar

Spelet ”Save a Rhino”, utvecklat av den flerfaldigt prisbelönade spelstudion Hello There, släpps på Sveriges första välgörenhetsgala för utrotningshotade djur, som ikväll, 18 september, anordnas i Göteborg av den ideella organisationen The Perfect World Foundation.

”Save a Rhino” är ett samarbete mellan Hello There och The Perfect World Foundation, som syftar till att uppmärksamma tjuvjakten på noshörningar, vars horn betingar avsevärda summor på svarta marknaden, samt att samla in pengar för att bevara de noshörningar som finns kvar.

Tim Bergling, mer känd som AVICII, har valt att stödja projektet och blir därmed en av The Perfect Worlds viktigaste ambassadörer.

– Spelet uppmärksammar en viktig fråga. Människor behöver få veta vad det är som händer med noshörningarna och jag är glad att min musik kan stödja the Perfect World Foundation i deras kamp, säger Tim Bergling, som har gjort en exklusiv mix av sin låt Lay me down för galans viktiga ändamål.

– Vi har arbetat med Avicii tidigare, och vi vet att han har ett gott hjärta. Att addera en exklusiv mix av Avicii till spelet kommer att hjälpa till att sprida budskapet om tjuvjakten till ännu fler människor, säger Oskar Eklund, VD på Hello There.

Aviciis mix kommer att bli tillgänglig för de som klarar hela spelet. Spelaren har på så sätt fått ta del av informationen om tjuvjakt och hur man försöker stoppa den.

Läs mer om spelet på www.savearhinogame.com eller ladda ner det gratis på App Store eller Google Play, från och med 18 september.

Om Avicii

Avicii är en flerfaldigt prisbelönad EDM DJ från Stockholm. Han startade välgörenhetsprojektet ”House for Hunger” 2011 tillsammans med sin manager Ash Pournouri.

Om The Perfect World Foundation

The Perfect World Foundation är en politiskt och religiöst obunden, världsomspännande ideell organisation baserad i Göteborg, Sverige. Under 2014 körde kampanjen “Save the Rhinos”.

Om Hello There

Hello There är en prisbelönt svensk spelutvecklare som jobbar med stora varumärken såsom Volvo, Puma, Samsung, Mattel m fl. Under 2013 släpptes spelet AVICII | GRAVITY som ett led i marknadsföringen av Aviciis album True

THE PERFECT WORLD NYHETER