The Perfect World Foundation fokuserar på världens hav under 2017 – The Perfect World Foundation

The Perfect World Foundation fokuserar på världens hav under 2017

Den ideella organisationen The Perfect World Foundations mål är att engagera människor för djur- naturfrågor. En av organisationens grundare, Lars Jacobsson, tror att rätt strategi är att addera ett problemområde i taget och i år tillkommer därför världshavens kritiska situation.

– Under 2017 fokuserar vi på den negativa inverkan plastavfall har på världens hav, samt att uppmärksamma den globala uppvärmningen. Självklart fortlöper även vårt arbete med tidigare års fokusområden, säger Lars Jacobsson, en av grundarna till The Perfect World Foundation.

Sedan 2014 har The Perfect World Foundation valt ett nytt fokusområde varje år med mål att skapa ett engagemang för djur- och natur hos människor. Varje år avslutas med en stödgala där 500 gäster deltar i en insamling för att ge ett bidrag till djur- och natur i kris. Under 2017 ligger fokus på den negativa inverkan plastavfall har på världens hav, samt global uppvärmning.

– Varje år hamnar 8 miljoner ton plast i haven och år 2050 beräknas det finnas mer plast än fisk i världshaven om situationen inte förändras. Under 2017 är vårt mål att minska konsumtionen av bland annat engångsprodukter och plastpåsar hos svenskarna, säger The Perfect World Foundations ena grundare, Lars Jacobsson

Under fjolåret fokuserade organisationen på att sprida information kring tjuvjakten på elefanter. The Perfect World Foundations två grundare, Ragnhild & Lars Jacobsson deltog i en manifestation i Kenya där elfenben från 9 000 elefanter eldades upp. 2016 avslutades med stödgalan, The Elephant Ball som fick uppmärksamhet i internationella medier med en uppskattad räckvidd på över 100 miljoner människor. Galan fick även besök av Dr Richard Leakey – en av världens viktigaste namn i diskussionen kring tjuvjakt på elefanter.

Under 2017 har The Perfect World Foundation flera inplanerade event som ska bidra till att havens situation får en ökad uppmärksamhet. Även detta år kommer att avslutas med en stödgala som går under namnet; ”The Ocean Ball”.

– Vi har uppmärksammat ett ständigt ökat engagemang för djur- & naturliv hos svenskarna. Årets fokusområde känns helt rätt. Det är en hjärtefråga för många. Framförallt hos Göteborgarna, säger Lars Jacobsson.

Varför väljer The Perfect World Foundation ett nytt fokusområden varje år?

– Vi önskar att vi kunde släcka alla bränder samtidigt. Men idag står nästan alla däggdjur inför ett hot. Korallreven och regnskogen försvinner allt mer och polarisen smälter. Genom att koncentrera oss på ett specifikt område varje år tror vi att chansen ökar att människor sätter sig in i frågan. Dock avslutar vi aldrig arbetet från tidigare års fokusområden, avslutar Lars Jacobsson.

FAKTARUTA

The Perfect World Foundation grundades officiellt 2010 av makarna Lars & Ragnhild Jacobsson. Under åren 2010-2013 informerade paret Jacobsson om djur i kris, främst genom digitala kanaler. Under 2013 bestämde de sig för att även arrangera fysiska event, och arrangerade nordens första gala för djur under 2014 – med målet att öka kunskapen om olika krisområden.

Tidigare kampanjer;

2014: Save The Rhino.

2015: Save the Shark.

2016: Save the Elephant.

2017: Save The Ocean

 

THE PERFECT WORLD NYHETER