Singeln ”No Rhinos” ska hjälpa noshörningen – The Perfect World Foundation

Singeln ”No Rhinos” ska hjälpa noshörningen

Den sydafrikanske artisten Peter Pote från bandet FEAR and HOPE släpper idag sin singel ”No Rhinos” för att lyfta frågan om att vi kan vara den sista generationen som kan uppleva vilda noshörningar.

– Låten handlar om ett barn som väcks ur en mardröm, där alla noshörningar i världen har dödats av tjuvjägare. Barnet ropar förtvivlat till omvärlden att stoppa det meningslösa dödandet, berättar Peter Pote.

Peter har samarbetat med den svenska organisationen The Perfect World Foundation, som arbetar mot tjuvjakt, för att ta fram ”No Rhino”. Peter sjunger inte ensam i låten. Vid sin sida har han The Perfect World Foundations ambassadör Mikaela Larsson, och en kör bestående av åtta barn mellan åldrarna 7-12 år.

– Det har varit fantastiskt att se hur barnens intresse för noshörningen växt under inspelningen. Om vi inte stoppar tjuvjakten så är vi den sista generationen som kan uppleva dem. Vi är skyldiga framtida generationer att kämpa för djuren, säger Peter.

Singeln släpps på World Wildlife Day, 3e mars, som firas över hela världen. Lanseringen sker på Spotify och Itunes.

– Nu hoppas jag att låten inspirerar människor. Om vi lyckas påverka en person att börja engagera sig för att hjälpa djuren så har allt arbete lönat sig, säger Peter.

iTunes Link: https://itunes.apple.com/us/album/no-rhinos-single/id1073325158?ign-mpt=uo%3D4

Spotify Link: https://open.spotify.com/track/0gBsMb0ExFYRnUaZ5C3IBf

Kontakt;

Peter Pote: peterpote79@gmail.com, +27 79 253 8516 

Daniel Wilke, presskontakt på The Perfect World Foundation: daniel@theperfectworld.com, +46 70 458 02 41. 

Fakta; 

Sången ”No rhinos” av bandet FEAR and HOPE är producerad i samarbete med produktionsbolaget Global Musix och spelades in under 2015. Samtliga som arbetat med projektet har gjort det volontärt.

Bilden; Airlifted Rhino Artwork by Pia Eklund using a picture taken by Pete Oxford/ www.peteoxford.com and Leonard Gren. Picture of Sudan taken by Ian Aitken www.aitkenimages.co.uk

THE PERFECT WORLD NYHETER