Martin Stenmarcks stöd till noshörningen – lämnar över 420 000 kr på plats i Zimbabwe – The Perfect World Foundation

Martin Stenmarcks stöd till noshörningen – lämnar över 420 000 kr på plats i Zimbabwe

Noshörningen jagas av tjuvjägare för sina horn och är utrotad inom några år om inget förändras. Martin Stenmarck vill inte se en värld utan noshörningen och har rest till Zimbabwe för att lämna över en check på 50 000 dollar (ca 420 000 kr) till ett noshörningsprojekt.

Martin blev under 2013 utsedd som ambassadör för noshörningen av den Svenska, ideella organisationen, The Perfect World Foundation som jobbar för att rädda noshörningarna. Intresset för noshörningen började redan när Martin var barn då hans farfar jobbade i Kenya och kom hem med historier och teckningar på djuren. 

-Jag har alltid varit imponerad av detta mäktiga djur! När jag fick höra att de är utrotade år 2020 om inget förändras blev jag arg och ledsen och var tvungen att göra något, berättar Martin.

I fjol anordnade The Perfect World Foundation en insamlingsgala för noshörningen där Martin Stenmarck även var konferencier. Under kvällen samlades 3 miljoner kr in till djuren som nu ska delas ut till utvalda projekt. Först ut är noshörningsprojektet Imire i Zimbabwe som Martin Stenmarck personligen besöker för att lämna över checken på 50 000 dollar.

Under vistelsen har Martin fått följa med personalen som jobbar med noshörningarna ut i vildmarken där de övernattat under bar himmel. Runt lägerelden har parkvakterna berättat om djurens situation och hur de arbetar för att säkra noshörningens framtid.

-Det handlar om att bygga upp en medvetenhet hos lokalbefolkningen. Varje år utbildar de 10 000 ungdomar på Imre om hur djurens situation ser ut. Människors passion och tro om förändring här ger mig hopp, berättar Martin.

Under resan träffade Martin även Shanu och Tafika, en hona och hennes kalv som lever ihop med personalen på noshörningsprojektet. Under mötet med djuren delade Martin ut checken på 50 000 dollar som bland annat ska gå till att bygga bättre staket för att skydda noshörningarna.

-Det var första gången jag fick träffa en noshörning, det var helt magiskt! Jag visste inte att de var så mjuka. Jag kommer definitivt åka tillbaka så min fru och mina barn får uppleva naturen och djuren, säger Martin.

_

Martin Stenmarck resa till Zimbabwe är sponsrad av Volontärresor AB och flygbiljetten av Tranås resebyrå.

_

Om Imire Rhino and Wildlife Conservation;

Imire är berömda för sitt avelsprogram av svarta noshörningar. Hittills har 14 födslar skett på Imire, 9 noshörning har kunnat släppas ut i Matusadona nationalpark i Zimbabwe och en till Botswana. 

 

THE PERFECT WORLD NYHETER