​Maasai-ungdomar utbildas i hållbar turism – The Perfect World Foundation

​Maasai-ungdomar utbildas i hållbar turism

The Perfect World Foundation ger 96 Maasai-ungdomar möjlighet att åka på Rhino Watch® – ett projekt som syftar till att ge barn i Masai Mara National Reserve kunskap och förståelse om deras kultur- och naturarv.

– Dessa ungdomar är framtidens ledare. Ifall vi vill förändra situationen för de utrotningshotade djuren i Afrika måste vi utbilda barn och tidigt skapa ett intresse för dessa frågor, säger Ragnhild Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation.

Afrikas djurliv är allvarligt hotat. Färska siffror visar att de vilda elefanterna kan vara borta inom 5-7 år om inte fler insatser görs för att stoppa tjuvjakten. Lokala organisationer arbetar samtidigt hårt för att sprida kunskap och öka intresset för utrotningshotade djur bland ungdomar – framtidens ledare – för att få en långsiktig, hållbar lösning på ett allvarligt problem. En av dessa organisationer är Friends of Conservation (FOC) som 1982 startades med syfte att, genom praktiskt inriktade gräsrotsprojekt, öka Maasai-ungdomarnas kunskap om deras kulturella arv, naturområdenas ekonomiska värde och vikten av ett sunt ekosystem.

Projektet Rhino Watch® drivs av FOC och ger i första hand ungdomarna i området chans att uppleva de fördelar som härrör från hållbar turism; ett blomstrande ekosystem fyllt med vilda djur. Nu sponsrar The Perfect World Foundation initiativet Rhino Watch® med totalt fyra bussar och ger på så vis 96 ungdomar chans att få åka på studiebesök. 

FOC och Rhino Watch® har också valt att ge unga kvinnor extra utrymme då de menar att framgången för tredje världen till stor del beror på utbildning och egenmakt för flickor – något som delar av världen idag ignorerar. Därför sätter Rhino Watch® flickor i ledande positioner för att stärka deras självkänsla och ställning i samhället.

Vad är några av de vanligaste frågorna som behandlas under en Rhino Watch®?

  • -Vad är skillnaden mellan en svart och vit noshörning?
  • -Varför finns det så få noshörningar i Mara trots att de är helt beskyddade?
  • -Varför finns det tjuvjakt trots att länsstyrelsen och Kenya Wildlife Service finns i området?
  • -Vem är ansvarig för att Masai Mara National Reserve är välskött?
  • -Vilka karriärer finns i Mara?
  • -Vilka fördelar ger Masai Mara National Reserve lokalbefolkningen?

Mer information på www.friendsofconservation.org

 

THE PERFECT WORLD NYHETER