KONST:iga noshörningar intar Göteborg – The Perfect World Foundation

KONST:iga noshörningar intar Göteborg

Den som bor i Göteborg kan knappast ha missat de färgglada noshörningarna i (nästan) naturlig storlek som pryder staden lite varstans.

Runny, BOB, Tatenda och Nosse är deras namn och de är inga vanliga noshörningar. De är nämligen målade av kända konstnärer, och är en liten försmak till vad som komma skall den 18:e september.

Då är det nämligen dags för The Perfect World foundations första välgörenhetsbal till förmån för det utrotningshotade djuret.

– Tanken med de målade noshörningarna är att skapa medvetenhet och väcka nyfikenhet kring noshörningarna och den mycket svåra situation som de befinner sig i, säger Joachim Hjerpe, konstsamlaren som har varit med och utformat idén tillsammans med The Perfect World Foundation.

Han sticker inte under stolen med att kopplingen mellan konst och noshörning är enkel, det handlar om att få in pengar.

Elisabeth Rippe är en av konstnärerna som har målat en noshörning. Alla konstnärerna har lagt ner tid på detta pro bono, det vill säga utan att ta betalt.

Rippes ”Nosse” står just nu på Universeum och hon tyckte att det var självklart att ställa upp när hon blev tillfrågad.

– Jag hoppas att min Nosse får någon att stanna till, betrakta honom och undra varför han står där och börja läsa på om The Perfect World och dess kamp för noshörningens överlevnad, säger Elisabeth Rippe.

Noshörningen ”Runny”, målad av Peter Sköld och ”BOB” av Vincent Edmond Louis står på Clarion Hotel Post och ”Tatenda” målad av Christin Björk finns på Park Hotel.

Efter galan kommer noshörningarna fortsätta pryda staden, eller åka någon annanstans där The Perfect World ska driva noshörningsprojekt.

THE PERFECT WORLD NYHETER