​Göteborgs Kulturkalas: Barnens sång ska få vuxna att uppmärksamma tjuvjakten på noshörningen – The Perfect World Foundation

​Göteborgs Kulturkalas: Barnens sång ska få vuxna att uppmärksamma tjuvjakten på noshörningen

15 augusti klockan 12:00-12:30 på Kungstorget i Göteborg framförs för första gången en låt för noshörningen under Göteborgs Kulturkalas. Låten, som heter ”No Rhinos”, framförs av barn som vill rädda noshörningen från att bli utrotad.

Teasern på låten”No Rhinos” och kommande musikvideo 

Låten, ”No Rhinos” är skriven av en sydafrikansk artist, Peter Pote som kommer framföra låten tillsammans med barnen på lördag. Han är uppvuxen i Afrika och väl medveten om noshörningens kritiska situation sen länge.

– Lyckas vi inte stoppa tjuvjakten så kommer noshörningen vara utrotad innan vår nästa generation får en chans att se dem. Jag hoppas låten kommer skapa uppmärksamhet kring tjuvjakten och får fler att engagera sig i att hjälpa djuren, säger Peter Pote.

Låten ingår i ett projekt ”For the Next Generation” som är startat av den Göteborgsbaserade organisationen The Perfect World Foundation som jobbar för att bevara djurarter för framtida generationer.

Låten produceras tillsammans med Global Musix och kommer lanseras senare i år tillsammans med en musikvideo. Alla intäkter kommer gå till The Perfect World Foundation som kommer använda pengarna till att hjälpa noshörningen. 

– Låten skulle inte lanseras förrän senare i år men när vi blev tillfrågade att framföra låten under kulturkalaset så kunde vi helt enkelt inte tacka nej. Det är en möjlighet för oss att nå ut med budskapet till en stor publik redan nu, säger Peter.

Kontakt;

Pete Pote – Artist och låtskrivare

peterpote79@gmail.com

0768963931

Daniel Wilke – Presskontakt för The Perfect World Foundation

daniel@theperfectworld.com

0704580241

 

THE PERFECT WORLD NYHETER