​Göteborg blir Djurstaden – ”ett centrum för djur och natur intresserade” – The Perfect World Foundation

​Göteborg blir Djurstaden – ”ett centrum för djur och natur intresserade”

I fjol samlades 3 miljoner kronor in till djur i kris genom en insamlingsgala som anordnades av Göteborgsparet Ragnhild och Lars Jacobsson. Nu planeras en ny gala och drömmen är att sätta Göteborg på kartan som ”djurstaden”.

Galan var av sitt första av sitt slag i Scandinavian och fick bland annat besök av kronprinsessan Victoria samt flera av de officiella ambassadörerna Carolina Gynning, Mia Skäringer och Martin Stenmarck med fler.

Över 100 volontärer och en mängd företag sponsrade galan för noshörningen, de flesta lokala i Göteborg. Alla intäkter från galan gick oavkortat till organisationer som jobbar mot tjuvjakt.

– Göteborg har förmodligen världen mest behjälplig invånare. Vårt arbete hade inte vart möjligt utan stödet vi fått, säger Ragnhild.

Nu ska The Perfect World Foundation, den ideella organisation som startats av paret Jacobsson för att driva djurfrågor runt om i världen göra Göteborg ”till djurstaden”. En ny djurgala planeras i detta nu, som ska dra ännu fler internationella kändisar samt Sveriges elit.

– Noshörningen har det tufft nu och jagas för deras horn, inom några år är de helt utrotade om detta fortsätter, berättar Ragnhild.

Att sätta Göteborg på kartan som Djurstaden började som en ordlek taget från ”julstaden”, som Göteborg även kallas. Paret berättar att Göteborgs geografiska läge, mitt i Scandinavium är perfekt som ett centrum för djur och natur intresserade att samlas och göra skillnad för världens djur.

 

THE PERFECT WORLD NYHETER