​GE TILLBAKA EMOJI-ELEFANTEN SINA BETAR! #tuskemoji – The Perfect World Foundation

​GE TILLBAKA EMOJI-ELEFANTEN SINA BETAR! #tuskemoji

– Svenskbaserade The Perfect World Foundation lanserar Elefant-Emoji-kampanj

Var 15:e minut dödas en elefant för betarnas skull. Om tjuvjakten inte stoppas, kan elefanter vara utrotade om tio år. Idag har de flesta elefant-emojis inga betar. Det vill den svenskbaserade, ideella organisationen The Perfect World Foundation ändra på, och öka medvetenheten om den illegala handeln med elfenben som sker världen över.

-Vår kampanj handlar om att bjuda in allmänheten till att ta ställning genom att hjälpa alla emoji-elefanterna att få tillbaka sina betar. Det är en liten ändring som sätter fokus på en art som håller på att utrotas, säger Lars Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation.

Emoji sägs vara världens första globala språk. Bara genom meddelandeappar, skickas över sex miljarder emojis och stickers varje dag. Idag saknar många elefant-emojis sina betar: http://emojipedia.org/elephant/

”Vi tycker det är viktigt att de emojis människor använder över hela världen på daglig basis visar en bild av elefanter med betarna där de hör hemma. Den illegala handeln med elfenben dödar fyra elefanter varje timme. Vi hoppas att vår #tuskemoji-kampanj kommer att göra människor medvetna om att ifall vi inte agerar nu, kommer nästa generationer endast kunna se elefanter i filmer eller läsa om dem i böcker”, säger Lars Jacobsson, medgrundare av Perfect World Foundation.

För att öka medvetenheten om problemet, lanserar idag The Perfect World Foundation en change.org-kampanj för att ge allmänheten chans att stötta initiativet genom namninsamling och få de större plattformarna att uppdatera sina elefant-emojis. Kampanjen får också stöd av organisationens internationella ambassadörer som exempelvis naturfotografen och författaren Shannon Wild, Emmy-vinnande fotograf Andy Brandy Casagrande och Emma Casagrande samt artisten Charles Summer.

”Vi är glada över att ha våra ambassadörers stöd i denna kampanj och bjuder in allmänheten att delta. Detta är inte en lokal fråga – det är en global utmaning. Att därför utnyttja världens första globala språk – emojis – för att driva en förändring kändes som den perfekta vägen att gå”, avslutar Jacobsson.

Kampanjen lanseras den 21 juni vilket är samma dag som 9.0 Unicodes uppdatering kommer – systemet som styr alla emojis.

Välkommen att skriva under namninsamlingen här och delta i konversationen i sociala medier på #tuskemoji

Presskontakt: Lars Jacobsson, lars@theperfectworld.com +46 70-277 96 30

Photo credit: Pysselbolaget 

 

THE PERFECT WORLD NYHETER