​Gala för elefanten samlade in 2,5 miljoner kronor – 1 000 volontärer arbetade med projektet – The Perfect World Foundation

​Gala för elefanten samlade in 2,5 miljoner kronor – 1 000 volontärer arbetade med projektet

 

Den 15 september arrangerade den svenska organisationen, The Perfect World Foundation, The Elephant Ball – en stödgala för hotade vilda djur på Clarion Hotel Post i Göteborg. Galan har uppmärksammats i internationell media och under kvällen samlades 2,5 miljoner kronor in – pengar som ska gå till att stötta ett antal olika artbevarande projekt och utbildningskampanjer, i år med extra fokus på elefanter. Idag dödas fyra elefanter i timmen av tjuvjägare för betarnas skull.

Galan fick även celebert besök av ett antal kändisar. Bland annat närvarade Martin Stenmarck, Lars Wallin, och Sarah Ferguson, hertiginna av York.

Sarah Ferguson med Martin Stenmarck 

Sarah Ferguson är mycket aktiv i arbetet för att uppmärksamma situationen för den asiatiska elefanten genom engelska The Elephant Family – något hon bland annat talade om i fredagens Skavlan.

Sarah Ferguson 

The Perfect World Foundation är en ideell organisation som bygger ett stort volontärs engagemang. Detta för att så mycket av insamlade medel som möjligt ska kunna gå dit pengarna behövs mest. För att kunna genomföra utbildningsprogram samt kunna verka för att stötta bevarandeprojekt runt om i världen är de alltså helt beroende av sponsorer. Clarion Hotel Post lånade ut sitt hotell och kök under kvällen medan artister uppträdde, helt gratis. Totalt engagerade sig närmare 1 000 volontärer inför och under galan.

Volontärer som serverar 

– Det känns otroligt att så många människor vill bidra till att rädda djuren; vissa sjunger, andra serverar eller bär konst. Stödet har varit enormt, säger en glad Ragnhild Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation.

Kvällen avslutades med en konstauktion där bland annat, Ernst Billgren, Carolina Gynning, Nick Brandt och Lars Wallin skänkte konst som såldes till förmån för djuren.

Lars Wallin

– Räknar vi ihop konstförsäljningen samt inträdet till galan, så kan vi stolt presentera att galan drog in ca 2,5 miljoner kronor under kvällen. Pengarna kommer att användas till olika “awareness” program samt för att stötta samarbetet med ett antal organisationer. 35 000 elefanter dödas enbart i Afrika varje år, och varje krona gör skillnad, säger Ragnhild Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation.

Nu planerar organisationen ett nytt år och med ett nytt tema, ”Save The Ocean” – som kommer att avslutas med en ny gala i september 2017, och där fokus ligger på livet i havet.

– Intresset för att rädda jordens djur ökar, vi är den sista generationen som har chansen att rädda flera hotade djurarter. Även intresset för nästa gala är otroligt stort, och det är en mängd människor som ringer och frågar hur de kan hjälpa till inför kommande år, avslutar Ragnhild Jacobsson.

Save The Elephant-galan i bilder;

Sarah Ferguson med Richard Leakey

 

Weronica Ziemann visar upp sin ”diamant-mask”

Kören värmer upp publiken

 

Mikaela Larsson visar upp priset ”The Fragile Rhino”

 

Peder Lamm höll i kvällens konstauktion

 

Johan & Amanda Elmander, Rags och Lars Wallin

 

Sarah Ferguson med Martin Stenmarck 

 

The Perfect World Foundations grundare, Lars & Ragnhild Jacobsson

 

Gladys Del Pilar

 

Gladys Del Pilar med kör

 

Gunhild Carling

 

Den Indiska elefanten hyllades av dansare

 

Galans gäster är på ingång

 

Gästerna möts av musik vid rödamattan

 

Martin Stenmarck med Las Wallin

 

Anna Werner

 

Gästerna dansar loss

 

Gladys Del Pilar med sällskap 

Afrikanska rytmer

Närmare 40 konstnärer har skänkt konst till ändamålet

Johan Billgren med Daniel Wilke

 

Aristides Denis-Sanchez får pussar på kinden

Guldelefanten “Galadriel”, skapad av Helena Blomljus

Julia Wheeler

Uppträdande artister utanför Clarion Hotel Post

Sarah Ferguson 

Hedersgäster och The Perfect World Foundation´s grundare 

 

Martin Stenmarck uppträder på honnörsbordet

 

Gäster som bär ”Save The Rhino-armbandet”

 

Gäster på rödamattan

 

Gäster på ingång

 

Sarah Ferguson med mask 

 

Volontärer visar upp konst

 

Ett stort tack till fotograferna; Petra Björstad, Lelle Anderzén, Ines Sebalj och Martin Goodwin som volontärarbetare under galakvällen. 

Presskontakt

Daniel Wilke

daniel@theperfectworld.com

070-458 02 41

 

THE PERFECT WORLD NYHETER