​Expedition till Svalbard ska uppmärksamma klimatförändringen – The Perfect World Foundation

​Expedition till Svalbard ska uppmärksamma klimatförändringen

Äventyraren Ola Skinnarmo, tillsammans med den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation och Richard Bransons systersöner Jack och Ludo Brockway, planerar den 11 maj en expedition till Svalbard för att uppmärksamma klimatförändringen runt Arktis.

Den 11 maj åker Ola Skinnarmo mot Svalbard. Ombord på expeditionsfartyget M/S Malmö kommer det att finnas ett team av guider ochinflytelserika personer. Syftet är att lära sig mer om hur klimatförändringen påverkar Arktis samt att dokumentera och sprida kunskap kring effekterna av klimatförändringarna.

Den svenska djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation står bakom initiativet och organisationens två grundare kommer även att följa med på resan.

– Temperaturen har under perioder i år stigit med över 20 grader i området och issmältningen är det absolut största hotet för isbjörnarnas existens, säger Lars Jacobsson, en av grundarna till The Perfect World Foundation.

Expeditionen finansieras av 12 betalande gäster som följer med på resan. Flera av medpassagerare på expeditionen är inflytelserika människor som vill göra skillnad för klimatförändringen. Bland annat kommer den världsberömde filantropen Richard Bransons systersöner Jack och Ludo Brockway att följa med för att fotografera och filma.

– Det är enormt viktigt att vi snabbt kan få ut information om situationen i området med syftet att vidta akuta åtgärder mot global uppvärmning. Isbjörnarna är det mest ikoniska djuret som drabbas av dessa förändringar, men naturligtvis slår förändringarna även på många andra sätt, säger Lars Jacobsson.

Ska laga mat på ett isflak

En annan av passagerarna är kocken Marie Butler, som förespråkar ekologisk och hållbar kost för miljön.

– Kosten är en stor bov för klimaten. Vi behöver ändra våra vanor kring vad vi väljer att äta för att rädda klimatet. Marie Butler kommer att tillaga klimatsmarta måltider på ett isflak, säger Lars Jacobsson.

Expeditionen kommer att avslutas under Norges nationaldag den 17 maj, men arbetet med att rädda världshaven kommer att fortlöpa.

– Den 14 september arrangerar vi en stödgala för världens hav i Göteborg, The Ocean Ball. Under galan kommer pengar att samlas in och flera världskändisar har tackat ja till att närvara och hjälpa oss att uppmärksamma problemet, avslutar Lars Jacobsson. 

 

THE PERFECT WORLD NYHETER