Elefantens dag – men emojin saknar sina betar – The Perfect World Foundation

Elefantens dag – men emojin saknar sina betar

Uppmaning: låt världens första internationella språk markera att det är på djuren och inte i händerna på tjuvjägare som betarna hör hemma.

I en värld utan tjuvjägare skulle majoriteten av jordens elefanter ha betar. Trots detta saknar elefantemojis på plattformarna Twitter, Microsoft, LG och HTC betar. Emoji sägs vara världens första internationella språk och det skickas sex miljarder emojis och stickers varje dag. Klicka här för att se dagens elefantemojis. The Perfect World Foundation anser därför att det är av högsta vikt att det nya visuella språket reflekterar verkligheten, och har därför startat kampanjen #tuskemoji – ett inlägg som gillats och delats av över 10 000 personer på Facebook.

Organisationen vill bjuda in de etablerade plattformarna att delta i kampen mot den illegala elfenbenshandeln. De uppmanar därför Twitter, Microsoft, LG och HTC att uppdatera sitt bildspråk – och ge tillbaka elefantemojin sina betar. Det dödas en elefant var 15:e minut för betarnas skull. Tjuvjakten och efterfrågan på elfenben måste stoppas för att säkerställa elefantens överlevnad.

En bild säger mer än 1000 ord och en elefant är mer värd levande än död. En elefantemoji med betar skulle tala ett tydligt språk; det är på djuren och inte i händerna på tjuvjägarna som betarna hör hemma. 

 

THE PERFECT WORLD NYHETER