Dr. Sylvia Earle blir årets pristagare på stödgalan The Ocean Ball – The Perfect World Foundation

Dr. Sylvia Earle blir årets pristagare på stödgalan The Ocean Ball

Dr. Sylvia Earle har framställts som en levande legend av Library of Congress och har betecknats av Time Magazine som ”Hero of the Planet”. Den 14 september kommer Dr. Earle till Göteborg för att ta emot ett hedersutmärkelse av den brittiska hertiginnan Sarah Ferguson på stödgalan The Ocean Ball – en stödgala för världens hav som arrangeras av The Perfect World Foundation. 

Dr. Sylvia Earle, idag 81 år, har tillbringat mer än 7 000 timmar (mer än 290 dagar) under vattenytan. Och under sju decennier har Dr. Earle, en av vår tids främsta oceanografer och marinbiologer, upptäckt och utforskat havet. Hon var en av de första att dyka med SCUBA-utrustning, hon har varit bosatt under vattnet i över 10 forskningsprojekt, hjälp utveckla undervattensrobotar, provat mer än 30 olika typer av undervattensfarkoster och till och med, iklädd undervattensdräkten JIM, promenerat på havsbotten på 380 meters djup.

Den 14 september kommer Dr. Earle till Göteborg för att ta emot hederspriset ”The fragile Rhino” på stödgalan ”The Ocean Ball”, som arrangeras av The Perfect World Foundation. Galan kommer att uppmärksamma hur plastavfall påverkar världens hav i hopp om att minska konsumtionen av bland annat engångsprodukter och plastpåsar. Årets prisutdelare är den brittiska Hertiginnan Sarah Ferguson, som också kommer närvara undergalamiddagen i Göteborg.

– Vår planet och dess invånare står inför hårda fakta. 90 % av de stora fiskarna är borta, 50 % av korallreven har försvunnit, överfiske och nedskräpning av haven bara accelererar. Det finns förmodligen ingen på denna planet som är så passionerad för havet som Dr. Earle och vi är stolta över att få ta emot henne i Göteborg, säger en av organisationens grundare, Lars Jacobsson.

Dr. Earle jobbar idag i sin stiftelse Mission Blue med öka intresset och kunskapen runt hur vi alla kan skydda och respektera vår planet. Hon vänder kunskap till hopp genom sitt arbete med marina nationalparker – Hope Spots – levande bevis på att havet kan återhämta sig, och att vi kan skapa balans i vårt förhållande till naturen.

The Perfect World Foundation arrangerar årligen en stödgala för djur & natur. Tidigare års pristagare är; Mark Shand, Jane Goodall och Richard Leakley.

 

THE PERFECT WORLD NYHETER