​Dr. Jane Goodall tar emot The Perfect World Award – The Perfect World Foundation

​Dr. Jane Goodall tar emot The Perfect World Award

Jane Goodall besökte nyligen Stockholm där hon träffade The Perfect World´s grundare, Ragnhild och Lars Jacobsson för att ta emot priset som ”årets förebild”.

– Priset delas ut årligen och ges till den som gjort något speciellt för bevarande av djurarter, säger Lars på The Perfect World Foundation.

Priset, som kallas för “The Fragile Rhino” (Den bräckliga noshörningen),  är utformad som en noshörning i kristall. Priset lämnades över tillsammans med en check på 10 000 dollar, som ska hjälpa Jane i hennes arbete. 

-Hon blev överlycklig och gav priset en kyss, säger Lars Jacobsson.

Jane ses som en ikon och blev världskänd för sitt arbete med att rädda schimpanserna från att utrotas under 80-talet. Idag reser Jane världen över för att föra vidare sitt budskap om att alla människor kan göra skillnad och inspirerar till engagemang för att göra världen bättre för människor, djur och miljö.

-Hon har vigt sitt liv åt att rädda djur, det finns ingen människa som förtjänar detta pris mer än Jane, säger Lars Jacobsson.

Under mötet med The Perfect World belyste Jane den akuta situationen för utsatta djurarter välden över, framförallt jakten på noshörningen.

-Vi får aldrig tappa hoppet om förändring, uppmanade Jane Goodall till Ragnhild och Lars Jacobsson.

 

THE PERFECT WORLD NYHETER