Detta kan vara sista bilden av världens mest sällsynta noshörning – The Perfect World Foundation

Detta kan vara sista bilden av världens mest sällsynta noshörning

 

Sudan, på bilden ovan, är den sista manliga nordliga trubbnoshörningen i världen.

Den 20 december 2009 transporterades fyra av världens sista kvarvarande sju till Ol Pejeta i Kenya. Sudan och tre honor hade bott i en djurpark i Tjeckien och alla parningssförsök i djurparken hade tyvärr varit meningslösa, och hoppet låg nu i att klimatet och fina gräsmarker i Ol Pejeta, en normal livsmiljö för dem, skulle ge mer gynnsamma uppfödningsförhållanden. 

Sudan har nått den normala åldern för parning och Ol Pejeta har gjort allt som står i deras makt för att försöka para honom med en av de tre återstående honorna, men tyvärr utan framgång.

Sudan är 43 år gammal med dåliga höfter, så efter 60 miljoner år av evolution börjar vi räkna veckor tills utrotningen är ett faktum.

Utrotningen av noshörningar ökar mer och mer för varje dag i linje med ökad efterfrågan på deras horn. Om utrotningen fortsätter i denna takt kan alla vilda noshörningar vara utrotade inom fem till sju år – var sjätte timme blir en noshörning dödad av tjuvjägare.

Som grundare av The Perfect World Foundation åkte vi till Ol Pejeta i Kenya för att träffa de sista nordliga trubbnoshörningarna för att ta reda på hur vi skulle kunna få ett slut på den pågående utrotningen av våra noshörningar och vilda djur – eller som vi kallar det; ”the silent extinction”.

Vi kan helt enkelt inte stå kvar på sidlinjen och bara titta på medan vårt paradis går förlorat.

/ Ragnhild och Lars Jacobsson

 

THE PERFECT WORLD NYHETER