Clarion Hotel Post sponsrar stödgala för djur – The Perfect World Foundation

Clarion Hotel Post sponsrar stödgala för djur

Den 15 september arrangerar The Perfect World Foundation sin andra stödgala för djur, The Elephant Ball, och i år står elefanten i fokus. Clarion Hotel Post, vars verksamhet har stort fokus på just djur och miljö, går in som en av huvudsponsorerna och erbjuder sitt hotell som bas för galan.

Maria Vallin, Passion Manager på Clarion Hotel Post, ser fram emot årets event:

– Jag är otroligt glad över att vi kan ge en arena för denna viktiga stödgala, och jag tänker såklart på mitt sexåriga barnbarn, Alfred, som jag lovat en safariresa när han är äldre. Stoppar vi inte handeln av elfenben så kommer djuren att vara utrotade innan han är gammal nog för att resa, säger Maria Vallin.

Clarion Hotel Posts ägare, Petter Stordalen, är känd för sitt miljöengagemang och detta återspeglas i organisationen. Hotellkedjan har tagit flera initiativ för att stödja bevarandet av regnskogen.

Om tjuvjägarna och handeln av elfenben inte stoppas beräknas den vilda elefanten vara helt utrotad inom fem till tio år. Clarion Hotel Post har sedan tidigare deltagit i arbetet för att rädda just elefanten genom att ställa ut en av The Perfect World´s elefanter ”dalaelefanten” vid sin reception för att öka medvetenheten hos hotellets gäster. Elefanten, som är i nästintill lika stor som en fullvuxen elefant, är målad i dalahästens färger och har en informationsskylt där gästerna kan läsa om sina insatser tillsammans med The Perfect World Foundation.

– Våra gäster uppmärksammar verkligen dalaelefanten. Jag har sett flera som tar kort på den och läser om elefanternas situation. Därför känns det såklart helt rätt att stödgalan i år fokuserar på just elefanten, säger Maria.

Clarion Hotel Post var en av huvudsponsorerna även för The Perfect World Foundations första gala under 2014, där tre miljoner kronor samlades in till den utrotningshotade noshörningen.

– Under förra galan samlade vi in tre miljoner kronor och jag hoppas att vi skapar samma engagemang detta år. Men även om pengarna i sig är oerhört viktigt för att stödja arbetet på plats i Afrika, så är det minst lika viktigt att sprida information till människor här hemma i Sverige. 24% av svenska turister kan tänka sig att köpa ett smycke av elfenben, avslutar Ragnhild Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation.

Presskontakt för Clarion Hotel Post

Maria Vallin

maria.vallin@choice.se

072 530 90 05

 

THE PERFECT WORLD NYHETER