Caroline Crafoord; ​“Det är viktigt att mina smycken har mening” – The Perfect World Foundation

Caroline Crafoord; ​“Det är viktigt att mina smycken har mening”

Caroline Crafoords berlocker ska hjälpa till att rädda elefanten.

För tio år sedan gick Caroline Crafoord från en karriär inom marknadsföring och kommunikation till att bli smyckedesigner.

– Att designa smycken var egentligen en hobby när barnen var små. Det var något jag gjorde lite vid sidan av allt annat. Men när efterfrågan blev allt större, valde jag att ta steget och designa på heltid, under varumärket ko-ko-no.

Redan från start har det varit viktigt för Caroline Crafoord att hennes smycken har en mening. Eller som hon själv uttrycker det; “de måste ha en insida och en utsida.” Att producera smycken som gör gott har bland annat resulterat i ett samarbete med bröstcancerfonden.

Så när idén kom om att samarbeta med den ideella organisation The Perfect World Foundation och ta fram ett smycke som stöttar arbetet med att rädda den hotade elefanten, tvekade Caroline Crafoord inte en sekund. Resultatet? Elefantberlocker i olika färger, där 100 kronor från varje såld produkt går till att rädda de vilda djuren. Idag dödas en elefant var 15:e minut för betarnas skull.

– Intresset för elefantberlockerna har varit enormt! På bara en månad har jag sålt 300 stycken. Jag har den stora förmånen att få ha sett vilda elefanter flera gånger och bara tanken av att det dödas fyra elefanter i timmen, driver mig till att vilja göra ännu mer. Men som start känns det fantastiskt att kunna bidra till The Perfect World Foundations arbete på detta sätt.

För mer information eller för att köpa ett smycke, klicka här: www.ko-ko-no.se

THE PERFECT WORLD NYHETER