“Krokodiljägarens” dotter står bakom det svenska klimatinitiativet Climate AID World Forum – vill pressa politiker till handling – The Perfect World Foundation

“Krokodiljägarens” dotter står bakom det svenska klimatinitiativet Climate AID World Forum – vill pressa politiker till handling

Bindi Irwin, dotter till ”Krokodiljägaren” Steve Irwin, vill nu sätta press på politiker inför FN:s klimatmöte COP26. Tillsammans med ett hundratals videomeddelanden från unga människor runt om i världen skickar nu Bindi ett meddelande, genom klimatinsititivet Climate AID World Forum, för att berätta hur klimatförändringarna påverkar våra liv. 

– Jag står bakom Climate AID World Forum, säger Bindi Irwin.

Bindi Irwin, dotter till naturvårdaren Steve Irwin, också känd som ”Krokodiljägaren”, skickar nu ett videomeddelande för att öka pressen på ledarna vid FN:s klimatmöte COP26. Syftet är att påminna ledarna om de australiensiska skogsbränderna som härjade under 2020 och att det är viktigt att få fler människor engagerade för att öka förståelsen av klimatförändringarnas effekter.

– Det är viktigt att få fler människor att inse effekterna och de drastiska konsekvenser som följer av klimatförändringarna över hela världen. Som en passionerad naturvårdare bevittnar jag den skada som klimatförändringar har på våra vilda djur och vår natur, varje dag, säger Bindi i meddelandet.

Bindi understryker också sin oro för att stigande temperaturer orsakar skadliga effekter på hela ekosystem och livsmiljöer, och därmed förändrar vilda djurs levnadsförhållanden och gör det utmanande för dem att frodas i det vilda som de ska.

– Den hjärtskärande verkligheten är att klimatförändringarna hotar hela vår existens och vår naturliga miljö, säger Bindi.

Bindis meddelande skickades till ledarna vid COP26 tillsammans med hundratals andra meddelanden från unga människor runt om i världen, som var och en berättar om hur klimatförändringarna påverkar deras eget liv. Ett meddelande är från Jóna Pétursdóttir, 26 år från Island, som talar om försvinnande glaciärer och omfattande skogsbränder på grund av torka i hennes land. Även Samuel Schimmel, 21 år från Alaska, som tar upp hur klimatförändringar påverkar djuren i hans region.

– Valarna kommer senare varje år, valrossen kommer inte alls, våra sälar är sjuka och vår lax blir mindre, säger Samuel Schimmel, 21 år från Alaska, i sitt meddelande.

Dessa videomeddelanden är ett initiativ från den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, för att betona hur bråttom världen har samt att sätta större press på politiker och FN:s klimatmöte COP26 att sluta prata och istället börja agera. The Perfect World Foundations klimatinitiativ går under namnet Climate AID World Forum.

– Unga människor världen över är oroliga för att en dyster framtid är verkligheten. De har – med alla rätt – tappat förtroendet för löften från sina regeringar, globala politiker och FN. Framtiden för de unga står på spel. The Perfect World Foundation, genom initiativet Climate AID World Forum, samarbetar med ideella organisationer runt om i världen för att samla och kanalisera ungdomars röster och mobilisera dem för att sätta press på våra politiker att agera, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Nya videomeddelanden från unga röster kommer regelbundet att skickas från The Perfect World Foundation till ledarna som kommer att delta under COP26. Ett urval av dessa videomeddelanden kan idag ses på Climate AID World Forums och The Perfect World Foundations webbplatser.

– Jag är så stolt över att stå bakom Climate AID World Forum och stödja dem i deras uppdrag att påverka den globala förändringen mot klimathållbarhet, säger Bindi Irwin.

THE PERFECT WORLD NYHETER